Składniki:
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
ok. 1 łyżki oleju, np. rzepakowego
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
20 dag topinamburu
10 dag kalafiora
300 ml rosołu/bulionu
3 dag jarmużu
pieprz
sól
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Reklama
Adobe Stock
Bądź na bieżąco!
Składniki:
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
ok. 1 łyżki oleju, np. rzepakowego
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
20 dag topinamburu
10 dag kalafiora
300 ml rosołu/bulionu
3 dag jarmużu
pieprz
sól
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Pełna treść tego i pozostałych artykułów z NIEDZIELI 17/2025 w wersji drukowanej tygodnika lub w e-wydaniu .
Niedziela Ogólnopolska 39/2015, str. 58
Graziako
Z tak przygotowanych grzybów można robić sałatki cebulowo-grzybowe do ryby, pieczystego i dziczyzny; można je wykorzystać jako dodatek do farszu świątecznych pierogów, do bigosu, kapusty czy barszczu czerwonego. Przed użyciem należy grzyby porządnie wymoczyć.
Karol Porwich/Niedziela
Publikujemy kalendarz uroczystości i świąt kościelnych w 2025 roku.
PAP/EPA/YURI GRIPAS / POOL
Prezydent USA Donald Trump ogłosił w czwartek powstanie "komisji wolności religijnej", która ma doradzać Białemu Domowi w kwestiach dotyczących ochrony praw religijnych. Podczas wystąpienia Trumpa w ramach Narodowego Dnia Modlitwy obecny był kandydat na prezydenta RP Karol Nawrocki.
Reklama
Kościół
Kościół
Kościół
Wiara
Kościół
Kościół
Kościół
Kościół
Wiadomości