SKŁADNIKI:
1 kg jabłek lub gruszek
WYKONANIE:
Owoce obierz. Wytnij gniazda nasienne. Pokrój na bardzo cienkie plasterki. Ułóż na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 60-70°C lub do suszarki do owoców. Owoce zwykle suszą się kilka godzin. Oczywiście, wszystko zależy od piekarnika. Czasami suszenie wymaga temp. 90°C albo dłuższego czasu. Co jakiś czas sprawdzaj, czy owoce są już gotowe. Jeżeli chcesz, żeby były chrupiące, pamiętaj o dłuższym suszeniu.
Zmarł ks. dr hab. Stanisław Pamuła, były wicerektor i profesor WSD
2023-02-03 23:09
www.archiczest.pl

Karol Porwich/Niedziela
Kuria Metropolitalna w Częstochowie informuje, że 3 lutego, w wieku 82 lat, w 59. roku kapłaństwa, odszedł do Pana śp. ks. prał. dr hab. Stanisław Pamuła, były wicerektor Częstochowskiego Wyższego Seminarium Duchownego w Krakowie, wieloletni Wykładowca w Wyższym Seminarium Duchownym Archidiecezji Częstochowskiej, w Wyższym Instytucie Teologicznym im. NMP Stolicy Mądrości w Częstochowie oraz na Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie.
Więcej ...