Nic dziwnego, własnoręcznie zrobione produkty są tańsze niż sklepowe i o wiele zdrowsze. W domowych przetworach nie ma chemicznych dodatków ani konserwantów.
Jak się robi domowe przetwory? Istnieje kilka podstawowych wskazówek, które powinien znać każdy, kto chce się samodzielnie zmierzyć z tym kulinarnym wyzwaniem. Swoimi sprawdzonymi przepisami podzielił się z czytelnikami ks. Wojciech Kościółek. /j.m.
„Bądź wieczną lampką” - od 20 lat jasnogórskie bractwo szerzy kult Eucharystii
2024-03-28 16:57
BPJG
Karol Porwich/Niedziela
Od 20 lat, jak św. Jan Ewangelista, głoszą w swojej codzienności, że Chrystus jest „światłością świata, a kto za Nim idzie, nie będzie chodził w ciemności, lecz będzie miał światło życia”. To Jasnogórskie Bractwo Eucharystyczne, w którego misji jest szerzenie miłości do Jezusa w Eucharystii.