Jest nie tylko smaczna, ale również niesamowicie odżywcza.
Kasza jaglana dzięki właściwościom zasadotwórczym może nasz organizm odkwasić oraz odśluzować, ponieważ absorbuje wilgoć. Jest niezastąpiona w przypadku katarów i spływających po tylnej ścianie gardła wydzielin w czasie wiosennego pylenia oraz przy przeziębieniu. Ziarno prosa jest bogate w witaminy B1, B2, B6 oraz krzem, miedź i żelazo. Kasza zawiera lecytynę, która korzystnie wpływa na pracę umysłu, oraz witaminę E, która jest silnym antyoksydantem działającym odmładzająco i ochronnie na komórki całego organizmu.
Zmarł ks. dr hab. Stanisław Pamuła, były wicerektor i profesor WSD
2023-02-03 23:09
www.archiczest.pl

Karol Porwich/Niedziela
Kuria Metropolitalna w Częstochowie informuje, że 3 lutego, w wieku 82 lat, w 59. roku kapłaństwa, odszedł do Pana śp. ks. prał. dr hab. Stanisław Pamuła, były wicerektor Częstochowskiego Wyższego Seminarium Duchownego w Krakowie, wieloletni Wykładowca w Wyższym Seminarium Duchownym Archidiecezji Częstochowskiej, w Wyższym Instytucie Teologicznym im. NMP Stolicy Mądrości w Częstochowie oraz na Uniwersytecie Papieskim Jana Pawła II w Krakowie.
Więcej ...